een plek om te ontspannen

De Massage Studio wil een plek zijn waar u volledig kunt ontspannen. De ruimte straalt daarom de rust uit die u nodig heeft. U ligt er op een comfortabele verwarmde Tempur massagetafel. De ruimte ruikt lekker en heeft een aangename temperatuur. De massageoliën en etherische geuroliën die op uw huid gebruikt worden zijn van de hoogste kwaliteit (zonder gebruikmaking van chemische- en synthetische stoffen zowel bij de teelt als bij het verwerkingsproces). Ze zijn voedend en verzachtend en afhankelijk van de soort ontspannend of vitaliserend. 

Ontspanningsmassages en combinatiemassages

U kunt kiezen voor een zachte pure ontspanningsmassage of voor een combinatiemassage waarbij naast ontspanning ook de spieren gerichte aandacht krijgen. Dus heeft u specifieke spier- of spanningsklachten dan krijgt u massage op maat. Geen enkele behandeling is daarom hetzelfde. 

Welke technieken worden gebruikt?

De basis van de massages is gericht op ontspanning en vitalisering. Ze bestaan uit een combinatie van technieken uit de Klassieke, Hawaiiaanse Lomi Lomi, Esalen (Californische), Ayurvedische, Zweedse, Thaise en Balinese massage. Zo ontstaat een afwisselende behandeling die stevige, zachte, diepe en vloeiende bewegingen bevat en altijd anders is. De Triggerpoint methode kan hierin geïntegreerd worden in geval van langdurige spierklachten. Uit al deze technieken worden de beste onderdelen samengebracht tot een heerlijke massage. Naast een goede techniek wordt de kwaliteit van de massage vooral bepaald door de intentie van de masseur en door de manier van aanraken. 

  • Klassieke massage richt zich vooral op de spieren en gewrichten. Spanning ligt in de spieren opgeslagen. Door middel van de klassieke technieken frictie, petrisage en effleurage wordt invloed uitgeoefend op die spierspanning en op de bloedsomloop en de stofwisseling.
  • Hawaiiaanse Lomi Lomi massage is een zachte en ritmische massage, ontsprongen uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. De kennis rond deze behandeling werd lange tijd van generatie op generatie doorgegeven. Pas rond 1960 zijn de Hawaiianen hiermee naar buiten getreden. In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, spreekt men voornamelijk over de twee zaken harmonie en liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand en dat leidt tot blokkades in de energiestroom. Door Lomi Lomi massage komen vastgezette spanningen vrij en worden emotionele blokkades opgelost. Zo herstelt je vitaliteit.
  • Esalen massage richt zich niet alleen op een pijnlijke spiergroep maar op het geheel van lichaam, geest, ziel en emoties. Kenmerkend zijn de rustige lange strijkingen, pulsing en diepere weefselmassage die op een speelse, dan weer rustige en vloeiende manier worden uitgevoerd.
  • Ayurveda wortelt in de Indiase vedische beschaving en geldt als het oudste en meest omvattende gezondheidssysteem ter wereld. Het betreft de totale gezondheid van lichaam en geest en richt zich op natuurlijke gezondheid en schoonheid. Ayurveda vindt in onze westerse cultuur opnieuw erkenning vanwege het succes van de eenvoud, natuurlijkheid en effectiviteit ervan. De Ayurvedische massage is onderdeel van dit systeem. Het is een merendeels zachte energetische lichaamsmassage die soepel en met ruim gebruik van olie wordt uitgevoerd. De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en mentaal.
  • Balinese massage is een volledige zachte en aangename lichaamsbehandeling, waarin zachte strekbewegingen, traditionele wrijfbewegingen en facetten uit deep-tissue en acupressuur verweven zijn. Deze massage bevordert de bloedsomloop en de spierversoepeling en brengt het lichaam in een diepe staat van ontspanning.
  • De Triggerpoint methode is er ter behandeling van bepaalde pijnklachten. Een triggerpoint is een plaatselijke verkramping van een spier. Hierdoor ontstaat spanning en werkt de spier niet goed meer. Deze verzwakt en verstijft uiteindelijk. Triggerpoints komen regelmatig voor en kunnen op diverse plaatsen op het lichaam ontstaan. Als ze eenmaal gelokaliseerd zijn kun je ze op een eenvoudige manier ook zelf thuis behandelen.

hoofd- en gezichtsmassage

Deze heerlijk ontspannende hoofd- en gezichtsmassage bestaat uit behandeling van borst, nek, schouders, schedel en gezicht. Tijdens de behandeling ligt u op een comfortabele massagetafel. Desgewenst zijn uw knieën ondersteund door een knierol zodat uw onderrug beter ontspant. U sluit af met een kopje warme kruidenthee. 

vierhandenmassage

Een vierhandenmassage is een bijzondere ervaring. Twee masseurs voeren tegelijkertijd een massage uit in een uiterst rustig en intens ritme dat afwisselend asymmetrisch en synchroon verloopt en altijd perfect is afgestemd. Dit vereist een bijzondere samenwerking tussen de masseurs. Door de veelheid aan handen en sensaties die u als klant ervaart is de urgentie om los te laten en u over te geven nog groter dan bij de tweehandenmassage. De ontspanning komt sneller en dieper. Deze behandeling wordt gerealiseerd in samenwerking met massagetherapeut Colette Krijl. Reserveren graag minimaal een week van te voren. 

Thaise massage

De Massage Studio geeft ook Thaise massages. Dit zijn totale lichaamsmassages die op de grond op een Thaise massagemat worden gegeven. Zowel gever als ontvanger zijn gekleed in een makkelijk zittende lange broek en een T-shirt met bij voorkeur een lange mouw. 

Er worden twee vormen van Thaise massage gecombineerd: de Nuad Bo Rarn ofwel Noordelijke stijl en de Wat Pho ofwel zuidelijke stijl. Bij de Nuad Bo Rarn worden naast acupressuur ook op yoga gelijkende strekkingen gebruikt en bij de Wat Pho met name acupressuur. De pressuur wordt gegeven met vingers, handen, voeten, ellebogen en knieën waarbij de energielijnen van het lichaam worden gevolgd. De masseur maakt regelmatig gebruik van het eigen lichaamsgewicht. De massages dragen bij aan de souplesse van spieren en gewrichten en leiden tot een diep gevoel van ontspanning. Mede doordat er diep in het bindweefsel kan worden gewerkt worden er uitstekende resultaten bereikt bij problemen met nek, schouders, rug, ellebogen, knieën en enkels. 

De International Thai Massage School (ITM) is geaccrediteerd door de Thaise Ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs. Een citaat van ITM luidt: "Thaise massage wordt beschouwd als preventief en therapeutisch. Iedereen die een goede gezondheid en een hoog niveau van welzijn wil behouden ondervindt er voordeel van. Bij het regelmatig ontvangen van Thaise massage zullen zenuwstelsel, ademhaling, bloedcirculatie, spijsvertering en immuunsysteem verbeteren. Thaise massage vermindert stress, ontspant probleemgebieden in het hele lichaam en geeft het energieniveau een boost. Ook verhoogt het eigenwaarde, vermindert slapeloosheid, vergroot de flexibiliteit, maakt psychische en energetische blokkades los, harmoniseert de relatie tussen lichaam en geest en stimuleert de verwerking van gevoelens en emoties".

Interessant om te weten is dat massage in de ziekenhuizen in Thailand standaard wordt gegeven als onderdeel van het genezingsproces.